Paul Nas - Djembe Drame

Ga naar de inhoud
BALAFOON WORKSHOPS met: Paul Nas

Tijdens het weekend Schier geeft Paul kennismakingsworkshops voor djembefola en dansers (3 uur extra workshops naast de djembé workshop met extra bijbetaling). Maar je kunt met hem ook een volledig balafoonweekend van maken (8 uren balafoon en dan betaal je hetzelfde als een weekend percussieworkshops).
Paul Nas Paul woont in Tilburg en is sinds 1993 bezig met West-Afrikaanse Percussie. Van 2001 tot 2010 speelde hij bij de band IDON! voornamelijk de Doun-sectie met zang. Hij schreef het standaardwerk ‘101 West Afrikaanse Ritmes’ en zijn website (www.paulnas.eu/wap), wordt al bijna 20 jaar wereldwijd geraadpleegd als naslagwerk voor de djembe-muziek.
Binnen Jeanpaul.cc Interactief Theater, ontwikkelt hij voorstellingen voor het basisonderwijs. Hierin wordt voorlichting en avontuur gecombineerd met muziek maken met grote groepen kinderen. ‘De Zongofamilie’ is hun succesvolste Afrika-kindervoorstelling. Sinds 15 jaar speelt en bestudeert hij de pentatonische Balafoon van Burkina Faso en Mali. Hij heeft lesgroepen verspreid over Nederland en hij ontwikkelde daarvoor een notatie-systeem en audio lesmateriaal. Jaarlijks gaat hij met enkele leerlingen naar Burkina voor inspiratie en nieuw materiaal. Youssouf & Ali Keita zijn daar zijn inspirators. Inmiddels richt zijn passie voor de balafoon zich ook op onderhoud en herstemmen van bestaande balafoons.
Terug naar de inhoud