Turid Dramé - Djembe Drame

Ga naar de inhoud
Turid Dramé
Opleidings & werk cv en Dans cv

Turid Dramé, geboren en getogen op het eiland Schiermonnikoog, sloeg al snel haar vleugels uit door op haar 16e een jaar te studeren in Portland, Oregon (VS).

Ze volgde de internationale school in Groningen en na een jaar reizen door Afrika vestigde ze zich in Amsterdam waar ze afstudeerde aan de Universiteit van Amsterdam in de Internationale Betrekkingen (afstudeerrichting van Politicologie). Tijdens haar studie reisde ze en deed onderzoek op Cuba, in diverse Afrikaanse landen en door heel Europa. Naast haar studie organiseerde ze Afrikaanse dans en percussieworkshops in Nederland en België en werkte ze voor Stichting Mame Bambe door muzikale reizen naar Senegal te begeleiden.

Na haar studie bleef ze actief in de Afrikaanse muziekscene. Ze werd bedrijfsleider van AMP (Amsterdam Music Promotions) waar ze de dansstudio’s runde, feesten organiseerde en jaarlijks het AMP Percussie Festival programmeerde (met meer dan 45 optredens verdeeld over 5 podia op 1 dag) en het festival team leidde.

In 2001 werd Turid gevraagd als medewerker van Salsadansschool La Pachanga (nu Swing Latino) voor het organiseren van bedrijfsevenementen, het goed laten lopen van de salsa lessen en als medewerker van het Holanda Latina Festival.

Turid wilde graag verder in de muziekindustrie en werd in 2003 promotieleider van het platenlabel World Connection (bekend van fadoster Mariza en de Kaapverdiaanse Sara Tavares). Ze verzorgde en coördineerde de wereldwijde promotie van cd’s en concerten van de door World Connection getekende artiesten en regelde tv en radio interviews in de Europese landen. Drie jaar later wilde Turid zich graag verder ontwikkelen aan de live kant van de muziek en werd boeker van World Connection Agency. Ze regelde live shows van Sara Tavares, Blick Bassy, Fatoumata Diawara, Mamani Keita, Daara J, Daby Touré, Deolinda in Europa.

In 2010 besloot Turid zich te gaan richten op het bedrijf dat ze 10 jaar eerder met haar man Moussé Dramé had opgezet: Djembé Dramé waarmee ze wekelijkse lessen percussie en dans in Amsterdam, Hoofddorp, Nieuw Vennep en Heemskerk, vele weekendworkshops in Nederland, Zwitserland en België, schoolprojecten, bedrijfsevenementen en uiteraard optredens op festivals en openingen verzorgen.

Samen richten ze begin 2010 tevens de Stichting Djalidonkoli op. Voor deze Stichting organiseren Turid en Moussé de jaarlijkse workshop naar Schiermonnikoog (met meer dan 100 deelnemers en 6 verschillende percussie en dansdocenten), 2 jaarlijks de muziekreis naar Senegal en organiseren ze alweer de 10e Editie van Matinee Dansé Dramé 19 & 20 maart 2016.
Terug naar de inhoud